Tuesday, November 30, 2010

Aldous Huxley...26 July 1894 – 22 November 1963



" Consistency is contrary to nature, contrary to life. The only completely consistent people are the dead."

Friday, November 19, 2010

Bertrand Russell...18 May 1872 – 2 February 1970

He was a British philosopher, logician, mathematician, historian, pacifist, and social critic. Though he spent most of his life in England, he was born in Wales, and died there at the age of 97.


Russell led the British "revolt against idealism" in the early 1900s. He is considered one of the founders of analytic philosophy along with his predecessor Gottlob Frege and his protégé Ludwig Wittgenstein, and is widely held to be one of the 20th century's premier logicians.He co-authored, with A. N. Whitehead, Principia Mathematica, an attempt to ground mathematics on logic. His philosophical essay "On Denoting" has been considered a "paradigm of philosophy." His work has had a considerable influence on logic, mathematics, set theory, linguistics, and philosophy, especially philosophy of language, epistemology, and metaphysics.


Russell was a prominent anti-war activist. He championed free trade and anti-imperialism. Russell went to prison for his pacifist activism during World War I. Later, he campaigned against Adolf Hitler, then criticised Stalinist totalitarianism, attacked the United States of America's involvement in the Vietnam War, and finally became an outspoken proponent of nuclear disarmament.


In 1950, Russell was awarded the Nobel Prize in Literature, "in recognition of his varied and significant writings in which he champions humanitarian ideals and freedom of thought."

Edward Morgan Forster...1 January 1879 – 7 June 1970

E. M. Forster  was an English novelist, short story writer, essayist and librettist. He is known best for his ironic and well-plotted novels examining class difference and hypocrisy in early 20th-century British society. Forster's humanistic impulse toward understanding and sympathy may be aptly summed up in the epigraph to his 1910 novel Howards End:

"Only connect"

Cher


" If grass can grow through cement, love can find you at every time in your life "

Thursday, November 18, 2010

Erkek dediğin

Seni elinin tersiyle değil, avucunun içiyle kavrayacak. Bileceksin ki emin ellerdeyim, başkası tutamaz elimi böyle. Rahat olacaksın yanında.

Çok konuşmayacak, beynini didiklemeyecek. İnce olacak; Seni, senin kadar düşünecek.

Erkek dediğin, sen onu merak ettiğinde,  kendisine hesap soruluyor havalarına girmeyecek. Senin inceliğine karşı umursamaz sözler sarf etmeyecek.

 Erkek dediğin, kadının sinirini bozmayacak, cinlerini tepesine çıkarmayacak. Sanki sen onun için varmışsın,  her ne zaman istese emrine amadeymişsin, o ne yaparsa yapsın her istediğinde yanında elinin altında olacakmışsın triplerine girmeyecek.

 Erkek dediğin, sen ona sevgini hissettirdiğinde, sen ona kayıtsız şartsız aşıkmışsın gibi havalara girmeyecek.

 Erkek dediğin ilgi gördüğünde ilgiyle, sevgi gördüğünde sevgiyle karşılık verecek.

 Erkek dediğin, sen onun için kendine baktığında, sırf ona daha güzel görünmek için giyinip kuşandığında hiçbir şey olmamış gibi davranmayacak.

 Erkek dediğin, ruhunu okşamasını bilecek. Romantik olacak kimi gün habersizce kucağında çiçeklerle çıkıp gelecek. Özel günleri unutmayı marifet sanmayacak.

 Erkek Dediğin, Kayıtsız Olmayacak Senin Bütün Zarafetine Karşı. Gerçekten Seven Bir Kadın Sevgi Ve İlgi Bekler. Erkeğine Verdiği Aşkın Karşılığında Küçük Bir Tatlı Söz, Kısa Bir Mesaj, Bir Çağrı Bile Onu Mutlu Edebilir.

 Erkek Dediğin Bütün Bunları Cebinden Para Harcıyormuş Gibi Cimrilikle Yapmayacak. Erkek Dediğin, Ben Aranmayı, Çok Aramayı Sevmem Demeyecek.

Erkek Dediğin, Her Şey Kendi İstediği Gibi Olsun İstemeyecek. Sadece Kendi Caninin İstemesine Bağlamayacak Her Şeyi.

 Erkek Dediğinin, Hissettiğiyle Yaptığı Şey Arasında Uçurum Olmayacak. Erkek Dediğin, Cesur Olacak Cesur. Seni Seviyorum Derken Korkmayacak.

 Başka Şeylerin Arkasına Gizlenmeyecek. Seviyorum Deyip Bir Sonraki Perdede Kaçmayacak. Özlüyorum Diyorsa Gelecek, Kaybetmek İstemiyorum Diyorsa Kaybetmeyecek.

Erkek Dediğin Aşkına Sahip Çıkacak. Korkak Olmaz Erkek Dediğin. Erkek Dediğin İyi Sevişecek. Koyun Gibi Yatmayacak. Bir An Önce şu İş Bitse Demeyecek.

Aşksız Yatmayacak Yatağa Ve Sen Bunu Bileceksin. Bir Baba Şefkatiyle Seni Alnından Öptüğünde Bileceksin Ki Sevgisi Geçici Ve Zayıf Değildir.

 Erkek Dediğin, Ve Sevgiyle Öptüğünde Dudaklarından Bileceksin Ki Opusun Tek Sebebi Şehvet Değildir. Erkek Dediğin Aldatmayacak. Aldatmak Basitliktir.

Seviyorum Diyorsa Aldatmaz Erkek Dediğin. Aldatıyorsa Sevmiyor Demektir. Erkek Dediğin Yakışıklı Olacak. Çekici Olacak Ama Bundan Çok Daha Öte Bir Şey...

Erkek Dediğin, Zeki Olacak. Kadının Küçük Yalanlara, Bahanelere İnanmayacağını, Kendisini Kendi Gibi Tanıdığını Bilecek. Kadının Zekasını Küçümsemeyecek Kadar Zeki Olacak.

 Zeki Olacak, Seni Bir Hamur Gibi Karmasını Bilecek, O Hamura Kendisini Katmasını da. Erkek Dediğin, Değerlerini Bir Anlık Hevesler Uğruna Satmayacak.

Namussuzluğunu, Ahlaksızlığını Ancak Ve Ancak Seninle Yataktayken Kullanacak. Yan Gözle Hatun Kesmeyecek, Üstüne Sevgili Edinmeyecek. Erkek Dediğin Önce Sevecek.

Kendini Sevmeyen Erkekten Kimseye Hayır Gelmez. Bir Bakarsın Ki Yıllar Sonra Bu Adamla Ne Yatağa Sığıyorsun, Ne Toprağa...

 Koluna Girip Gezmesini Bileceksin Gururla Koynuna Alıp Sevişmesini De. Erkek Dediğin, Babalığını Da Bilecek, Ana-Babaya Hürmet Etmeyi, Kadir Kıymet Bilmeyi, Vefakarlığı, Fedakarlığı. ..

Erkek Dediğin Seni Koruyacak, Kuşatacak . O Nerede Olursa Olsun Seni Koruyacağını Bileceksin . Pısırık Olmayacak Erkek Dediğin. Erkek Dediğin Erkek Olacak Güzelim.

Seni Sadece Sen Olduğun İçin Sevecek. Parayla Pulla, Kariyerle, Güçle, Kimin Ne Dediğiyle Hareket Etmeyecek. Hem Sevgilin, Hem Arkadaşın Olacak . .

 Can Yücel'den...

Erkek annesini arar

Mevzu evlilik olunca 'annesinin modeli'ni arar.
çünkü anne sevgisi koşulsuzdur,erkeği bütün hatalarıyla ve eksikleriyle yürekten kabul ederek sever..
>>ANNE;dünyada senden hiçbir şey beklemeden börek yapan tek insandır.
>>Ne kadar üzsen de seni affeden en zarif memeli türüdür..
>>Yağlı bile olsa tiksinmeden saçını okşayan tek varlıktır.
>>Yemek yemeyen çocuğuna maymunluk yapan kişidir.
>>Eve bir saat geç gelsen, kadın dırdırını erkeklere daha küçükten belletendir..
>>Yemek uzamanı,düzen insanı,'dizi dizi inciyim her konuda birinciyim' şeklinde çok kültürlü ve herşeyi bilen şahsiyettir.
>>Gerektiğinde laf sokma dalında da birincidir ve sevgilinden ayrılma haberi versen 'amaaaan ben sana daha güzelini bulurum' diyen komik bir karekterdir.
>>'Ara beni aslan evladım ve sakın şapkasız çıkma karılarla' diye mesaj atabilen düşünceli bir dişidir.
>>Teknolojiyi ısrarla reddeden,kafasına göre yorumlayan bilişim düşmanıdır..
>>Olmadık yerde 'iyki doğurmuşum ulen seni' diye sevgi gösteren ve benim hatırıma Rock dinleyen bir sabır ağacıdır..
>>Evde bi yere uzandığınız an orda temizlik yapacağı tutan ve zaten temizlik konusunda kayışı kopardığından temizlikçi gelecek ayıp olmasın diye evi temizleyen insan türüdür..
>>Mezun olduğunda,askere gittiğinde,evlendiğinde ve hatta gol attığnda bile ağlayabilen duygu pınarıdır.
>>Uzakta olsa da yakın hissedilen,asla vazgeçilmeyen,dizinin dibinde olmak istenen, kokusu bile özlenen,ıslak-kuru ama hep duygulu ve en önemlisi;kıçı başı oynamayan tek kadın modelidir..

Not : Alıntıdır

Wednesday, November 17, 2010

Ayhan Işık & George Clooney...6 May 1961


Ayhan Işık...5 May 1929 - 16 June 1979








Now I love Javier Bardem




I used to love Anthony Quinn



Guernica

The Spanish government had asked Picasso to paint a mural for the Spanish pavilion at the Paris World Exhibition. He planned to depict the subject “a painter in his studio”, but when he heard about the events in Guernica, he changed his original plans. After numerous sketches and studies, Picasso gave his own personal view of the tragedy. His gigantic mural Guernica has remained part of the collective consciousness of the twentieth century, a forceful reminder of the event. Though painted for the Spanish government, it wasn't until 1981, after forty years of exile in New York, that the picture found its way to Spain. This was because Picasso had decreed that it should not become Spanish property until the end of fascism. In October 1937, Picasso also painted the “Weeping Woman” as a kind of postscript to “Guernica”.
In 1940, when Paris was occupied by the Nazis, he handed out prints of his painting to German officers. When they asked asked him “Did you do this?” (referring to the pictures), he replied, “No, you did”. Whether those world-reknowned military brains were simply unable to perceive the symbolism of the picture, or whether it was Picasso's fame that stopped them from taking any action, the painter was not arrested and went on working. During the war, he met a young female painter, Françoise Gillot, who would later become his third official wife.

Herbert Hoover...August 10, 1874 – October 20, 1964


 "Older men declare war,
  but it is youth who must fight
  and die "

Antoine de Saint-Exupéry...29 June 1900—31 July 1944





Kahlil Gibran...1883-1931

" Your children are not your children. They are the sons and daughters of Life's longing for itself.
They came through you but not from you.
And though they are with you yet they belong not to you "

David Frost...April 7, 1939

" Having one child makes you a parent ;
 having two you are a referee "

Jonathan Rhys Meyers...27 July 1977











Henri de Toulouse-Lautrec...November 24,1864 - September 9, 1901


" I paint things as they are.
  I don't comment "




Pierre-Auguste Renoir...1841-1919

" It is with my brush that I make love "



Claude Monet...14 November 1840 – 5 December 1926

" Everyone discusses my art and pretends to understand, as if it were necessary to understand, when it is simply necessary to love "